Lijfkracht, het boek is er

Uitgeverij Zilt presenteert mijn boek ‘Lijfkracht. Sleutel tot ontspanning, heling en ruimte’. Ik heb er drie jaar aan gewerkt en is een neerslag van mijn opleidingen, literatuur en de ervaringen in mijn praktijk.

Lijfkracht schetst de gevolgen van de prestatiemaatschappij. We zitten teveel in ons hoofd. Daardoor verliezen we de verbinding met ons lijf. Dit leidt tot klachten als spanning en somberheid. Die signalen willen ons een andere kant op helpen. Maar deze tekenen herkennen we niet meer, omdat we een hoofd op pootjes zijn geworden. 

Het gevolg is dat grote groepen mensen uit balans zijn. Ze hebben chronische stress en burnout-klachten. Velen hebben onbegrepen pijnklachten. Meer dan drie miljoen mensen slikken antidepressiva en zware pijnstillers. Daarnaast zijn velen verslaafd aan alcohol, verdovende middelen en gokken. Wat is hierin een uitweg? 

Lijfkracht gaat over het hervinden van de helende krachten van je lijf. Als je echt met je aandacht in je lijf bent, word je toeschouwer van je doen, denken en voelen. Wie dit ervaart, zal eerder herstellen van pijn- en spanningsklachten. Het verbetert bovendien je innerlijke kompas: je ervaart meer intuïtie en inspiratie. 

Huub ter Haar bevestigt dit beeld. Hij weet hoe is het is om jarenlang gespannen te zijn en klachten te krijgen. Hij kwam in patronen terecht waardoor hij zichzelf niet kon zijn. Na een lange ontdekkingstocht vond hij zijn lijf terug en werd hij lichaamsgericht therapeut. Hij deelt in dit boek zijn rijke inzichten.

Lijfkracht helpt je met veel voorbeelden en praktische handvatten.