Huub ter Haar

Welkom. De toekomst van bedrijven en organisaties hangt steeds meer af van het vermogen om de veerkracht van mensen en hun leefomgeving te versterken. Met mijn bureau draag ik graag bij aan het ontwikkelen en realiseren van die veerkracht, met innovatieve projecten die verbondenheid, flexibiliteit, duurzaamheid en betaalbare kwaliteit combineren.

Hieronder lees je in het kort mijn levensverhaal. Mocht je een beroep op mij willen doen: je bent welkom!

Huub1966
Op de boerderij 
Ik groeide op in het Twentse Reutum als jongste van tien kinderen. Mijn jeugdervaringen zijn bepalend voor de rest van m’n leven: ik wilde al vroeg weten wat er in de wereld speelt.
Na de HAVO in Oldenzaal (1978) doorloop ik de Pedagogische Academie in Hengelo (1981). Foto: Op de boerderij. 

 

 

 

In Nijmegen studeer ik vervolgens theologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Een jaargenoot herkent de ondernemer in mij, en adviseert om ‘pakketjes God te gaan verkopen’. Ik besluit om PR en communicatie te gaan studeren (1990).

 

 

Van voorlichter tot ondernemer Tijdens en na mijn studie werk ik als docent, voorlichter, journalist en als marketingmedewerker.

Vanaf 1990 ben ik hoofd PR & Organisatie van een cursusinstituut van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Vanaf 1996 maak ik als communicatiestrateeg deel uit van het bureau voor communicatie en vormgeving Westbroek en Ter Haar. Met ingang van 1 juni 2012 ben ik actief met Zin in communicatie.

 

Langzaam neem ik afstand van de gangbare rol van communicatie die gericht is op het veilig stellen van bestaande belangen van organisaties.

Met ‘Huub ter Haar. Innovatie, veerkracht en strategie’ draag ik vanaf 1 februari 2017 bij aan de veerkracht van mensen en hun leefomgeving, met vernieuwende projecten die menselijke waarden verbinden met systemen.

 

 

 

Ik werk nu onder meer samen met

• John Blankenstein Foundation

STIELO

Menzis

Je kunt me vinden op twitterfacebook en linkedin.

In de uitvoering van opdrachten werk ik soms samen met de volgende professionals:

Tuinen & Teksten, heldere tekstproducties met een grote betrokkenheid
Vertigo6, betrouwbaar in PR en online marketing
Tegenwind, maakt mooie boeken en originele ontwerpen
ProSpirit, integrale coaching en loopbaanbegeleiding
Wat bezielt ons?, onderzoek naar de onderstroom van veranderingenIn mijn vrije tijd houd ik van reizen, wandelen, rennen, badmintonnen, tennissen, schaatsen, Blendl en boeken lezen.

Oh, ja. Ik maak jam. Van courgettes, pruimen, abrikozen, bramen en frambozen.