Europese agendering

De nationale voetbalbonden van België, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Luxemburg, Nederland, Noord-Ierland, Schotland en Turkije – evenals UEFA en FARE – waren woensdag 9 november aanwezig bij de ondertekening van het European Diversity Statement.

Met deze intentieverklaring, een initiatief van Heroes of Football, maken zij zich sterk voor Europese samenwerking voor volledige acceptatie van homoseksualiteit binnen het voetbal. Acht andere Europese voetbalbonden hebben aangegeven het project eveneens te steunen.

Dit project heb ik in mei 2013 namens de John Blankenstein Foundation geïnitieerd, in samenwerking met Sipke-Jan Bousema en Marieke Slinkert. Tijdens de concept- en ontwikkelingsfase heb ik geadviseerd over de inhoud en positionering.

Het project beoogt de agendering van de winst van het insluiten van iedereen in het voetbal, en met name lhbt’ers. En het biedt handvatten zoals een toolkit om clubs op weg te helpen om dit thema bespreekbaar te maken. Kijk hier voor meer informatie.kk