Huub ter Haar

Welkom. Hieronder lees je in het kort mijn levensverhaal.

Mocht je een beroep op mij willen doen: je bent welkom!

Huub1966
Op de boerderij 
Ik groei op in het Twentse Reutum als jongste van tien kinderen. Mijn jeugdervaringen zijn bepalend voor de rest van m’n leven: ik wil al vroeg weten wat er in de wereld speelt.
Na de HAVO in Oldenzaal doorloop ik de Pedagogische Academie in Hengelo.

In Nijmegen studeer ik vervolgens (dogmatische) theologie. Een jaargenoot herkent de ondernemer in mij en adviseert om ‘pakketjes God te gaan verkopen’. Ik besluit om PR en communicatie te gaan studeren.

Van voorlichter tot ondernemer Tijdens en na mijn studie werk ik als docent, voorlichter, journalist en als marketingmedewerker. Daarna ben ik hoofd PR & Organisatie van een cursusinstituut van de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens maak ik als communicatiestrateeg deel uit van het bureau voor communicatie en vormgeving Westbroek en Ter Haar. Met ingang van 2012 ben ik actief met Zin in communicatie.

Langzaam neem ik afstand van de gangbare rol van communicatie die vooral gericht is op het veilig stellen van bestaande belangen van organisaties. Ik draag nu bij aan de veerkracht van mensen en hun leefomgeving, met vernieuwende projecten die menselijke waarden verbinden met systemen.

Vanaf 2015 ontwikkel ik mij als innovator; ik bedenk en realiseer vernieuwende projecten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, sport en duurzame energievoorziening.

In 2020 start ik met Lijfkracht, een lichaamsgerichte coachingspraktijk voor professionals die met stress- en loopbaanvragen hulp zoeken.

Je kunt me vinden op twitterfacebook en linkedin.


In mijn vrije tijd houd ik van reizen, yoga, meditatie, (sneeuw)wandelen, rennen, badmintonnen, tennissen, schaatsen, Blendl en boeken lezen.

Oh, ja. Ik maak jam. Van courgettes, pruimen, abrikozen, bramen en frambozen.