Het boek Lijfkracht

In vijf maanden heb ik het boek ‘Lijfkracht. Gids voor voluit leven en werken’ geschreven. Het boek biedt inzicht en handvatten om het lichaam als sleutel bij stress, loopbaan en leiderschapsvragen in te roepen. Ik ben verbaasd over de flow waarmee het tot stand is gekomen. Er zijn zelfs al drie uitgevers geïnteresseerd. Ik laat het nu nog even rijpen; twee collega’s kijken er kritisch naar.

Twee alinea’s deel ik nu graag: “Alles wat je nodig hebt komt heus wel bij je binnen. Dat is de echte overvloed. De gevangenschap in conditioneringen is groot omdat je denkt dat je die nodig hebt om je veilig te kunnen voelen. De angst om deze zogenaamde zekerheden te verliezen, en daarmee pijnlijke gevoelens te moeten ondergaan, verhinderen de weg naar openheid. En zo dans je om de illusies heen van veiligheid en geborgenheid.

Je komt tot bloei als je de beslissing neemt om meer contact met je lijf te willen maken. Dat contact is nodig om ruimte te ervaren. En die ruimte is nodig om de liefde te voelen voor jezelf, voor je naasten, je werk en dat wat je hier te doen hebben. Als je dat blijft doen zul je op een keer weten wie je echt bent. En dat is wat lijfkracht je kan bieden.”